Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Boken Drömsagor

                                          
 

I Drömterapiutbildningen hos Louise Minerva-Li ingick det att skriva ett specialarbete. Det blev en sagobok med kloka sagor, en kort tolkning efter varje saga och underbara illustrationer gjorda av syskonen Mimmi och Daniel Danielsson.

Drömsagor - finn skatten i ditt inre

När vi föds är vi som små skattkistor - gnistrande vackra och fulla av värdefulla möjligheter. Men vartefter som åren går göms vår inre skatt allt mer under mantror om hur jag är, vad jag är och vem jag är. Många är vi som längtar efter att hitta tillbaka till vår skatt och oss själva. Och den längtan, att hitta den jag faktiskt är, bakom alla rädslor och regler, ja den finns hos människor överallt på jorden.

Det fina i kråksången är att vi själva kan börja råda bot på denna längtan! Med hjälp av våra drömmar som fungerar som en inre kompass, kan vi se vart vi är på väg, hur vi egentligen mår och vilken väg som är rätt att ta. Och likheten mellan drömmar och sagor är många. Symbolbudskapen är desamma och de kan därför tolkas på samma sätt.

Boken är därför skriven i sagoform, för dig som likt mig ännu älskar att läsa sagor! Med värme, klokhet och humor förmedlas sagornas budskap, att tolkas fritt. Efter varje saga finns också en tolkning. De underbara bilderna förgyller boken och kittlar din barna-fantasi. Kanske finner just du, i sagornas ord och bilder, ett budskap som ger dig ännu en pusselbit av dig själv. Något som kan hjälpa dig ta ett glädjeskutt framåt på livets stig. Så välkommen in i sagans, drömmens och din egen värld!

Bokförlaget LivsStrömmen www.livsstrommen.se har hjälpt mig stort med detta skapande. Karin har med engagemang och värme kommit med kloka ideér och med stor kunskap gett boken sin fina form.

Vill du köpa boken för 180 kr skickar du ett mail till mail@acceptans.se med dina adressuppgifter. Fraktavgift ingår. Jag mailar då kontonummer/Swishnr och skickar boken och kvitto till dig. Vid större leveranser tillkommer fraktkostnad beroende på vikt. Boken är gjord i kartonage, 127 sidor.


Här kommer ett litet smakprov ur Ljusälven möter Helvetsfallet:
"Ljusälven träffade en dag Näckrosa och anförtrodde sitt problem för henne. Näckrosa förklarade att Helvetesfallet också hade sina våndor. Om Ljusälven vågade utmana sig själv och sin rädsla skulle hon se att rädslan snart skulle försvinna hos dem bägge. Näckrosa sa att om hon lät sina vattendroppar för ett ögonblick splittras upp och lät solens strålar få chans att bilda regnbåge i dem och på det sättet visa upp sig i sin fulla skönhet, skulle Helvetesfallet mjukna och smittas av glädjen och ljuset och hans rädsla skulle minska....."

Så här skrev Jenny Bergström, www.halsostark.se på facebook efter att läst boken:

"Fina Lena, vilken underbar bok du har skrivit! I love it! :-) Så klok och inspirerande som tar upp viktiga ämnen på ett så vackert och sagolikt sätt så att många kan ta till sig och förstå sig själva bättre. Jätteintressant med tolkningarna efter. Den här måste nå ut till många! och jag tänker varmt rekommendera den ♥ Kram"

Och lite mer fina fb kommentarer. Jag tackar:)

"Jag älskar den redan fast jag bara läst pyttelite i den. Den borde ha två undertexter . inte bara Drömsagor-finn skatten i ditt inre utan också Finn skratten i ditt inre. Härligt - jag har redan identifierat mig med den lilla ekorrflickan. Kram o Godnatt ♥"

"Lena, underbar bok!! Köp den alla!!!!"

"Håller med,älskar den.kram"

"Fantastisk. Är grymt imponerad!"

"Jag har en signerad redan. Köp och läs om ni är nyfikna på era drömmar... Tack Lena.."

"Jag ÄLSKAR Lenas bok och hoppas att den kommer att användas i studiesammanhang av alla de slag! Grattis Lena till ditt Mästerskap!
Kramar från mig, Carina."

"Ja verkligen en superdunderfin bok. Lena!! Rekommenderas!!!♥"
www.agnetaoreheim.se

"Så fin Bok!!"

"Läs den! Den är såå fin!"

"Vilken härlig klokbok du har skapat! Jag önskar att den vore obligatorisk läsning för alla som på något vis ska jobba med människor, ja kanske egentligen för alla som ska LEVA som människor... Tack, Lena!
/Kerstin"